Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-03@09:38:39 GMT

شمشير داموكلسى به نام فوب خليج فارس!

تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۳۰۵۹۸

فوب خليج فارس سالهاست كه همچون شمشير داموكلس بر سر معيشت خانوار ايرانى گرانجانى مى كند. دولت هاى مختلف هر بار كه مى خواهند قيمت بنزين را گران كنند، فوب خليج فارس را به رخ مى كشند و با افزودن بخشى از قيمت فوب به قيمت سوخت داخلى، باز هم طلب كار باقى مى مانند. تازه ترين نمونه آن اظهارات اخير سخنگوى البته محبوب و محجوب دولت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد باقر نوبخت كه خود را مسئول تمام و كمال بودجه حتى در مقابل رييس جمهور مى داند، مى گويد: براى ايجاد حدود يك ميليون فرصت شغلى نياز به اصلاح قيمت حامل هاى انرژى است. نوبخت فوب قيمت خليج فارس را مبناى قيمت گذارى فراورده هاى نفتى در كشور قرار مى دهد و مى افزايد: قیمت فوب خلیج فارس که مبنای قیمت گذاری حامل های انرژی در کشور است حدود 2200 تومان است که (در مقایسه) با قیمت کنونی بنزین 1200 ارزان تر است و حتی قیمت بنزین و گازوییل در ایران بسیار ارزان تر از افغانستان است.

اينها اظهارات سخنگو و رييس سازمان برنامه و بودجه كشور است كه قيمت بنزين مصرفى در كشور را ١٢٠٠ تومان ارزان تر از قيمت واقعى آن مى داند. اما آيا اظهارات سخنگو در مورد قيمت بنزين و نيز توجيه گران كردن آن براى ايجاد حدود يك ميليون شغل صحيح است!؟

جواب كوتاه و فورى اين است: قطعا خير. به ياد بياوريم كه در سال ١٣٨٩ براى اجراى هدفمندى يارانه و گران كردن سرسام آور بنزين، و رونق بخشيدن به اقتصاد و توليد، همه استدلال ها بر پايه قيمت فوب خليج فارس مى چرخيد. تاكيد بر قيمت فوب براى گران كردن سوخت، روشى عوام گرايانه و ناديده انگاشتن حقوق طبيعى مردم است. زيرا منابع طبيعى زير زمينى متعلق به عموم مردم است و دولت به نمايندگى از مردم به انجام عمليات توليد و فروش أن دست مى زند. بنابراين، قيمت واقعى اين مواد معدنى كه بايد به مصرف داخلى برسد، هزينه توليد بعلاوه مقدار سودى عادلانه است كه براى اداره كردن تاسيسات و نگهدارى و غيره لازم است.

معيار قرار دادن فوب خليج فارس اما به اين معناست كه منابع زيرزمينى و نفت متعلق به دولت است. كالايى است كه دولت به عنوان مايملك خود حق دارد أن را به هر كس و هر كجا و هر قيمتى بفروشد. بر حسب اتفاق بخشى از
اين مايملك، مردم كشور هستند. حال دليلى ندارد كه قيمت فروش به مردم داخل ارزان تر از قيمت فروش به خارج، كه همان فوب خليج فارس است، باشد.

با اين توضيح در مى يابيم كه نگاه دولت به منابع زيرزمينى و بويژه نفت، نگاه مالكيتى است؛ در حالى كه دولت فقط نمايندگى مردم را در بهره بردارى از اين منابع به عهده دارد. مالك و حاكم واقعى بر منابع زيرزمينى همانا خود مردم هستند. پس معيار قراردادن فوب خليج فارس براى قيمت گذارى حامل هاى انرژى براى فروش به مردم، ناديده انگاشتن حق طبيعى آنان در بهره بردارى از منابع طبيعى متعلق به خود با قيمت مناسب است. بعلاوه، مگر ساير شرايط اقتصادى كشور و بويژه حقوق و دستمزد و معيشت خانوار در تراز فوب خليج فارس قرار دارد كه قيمت بنزين هم در همان تراز سنجيده شود!؟

اظهار نظر ديگر سخنگو كه مى خواهد با گران كردن سوخت، يك ميليون شغل بيافريند، از پيش وأصح است كه راه به جايى نخواهد برد. زيرا قرار نيست دولت با افزايش درآمد خود، به استخدام بيكاران در بدنه دولت بپردازد.
بنابر اين درآمدهاى اضافى حاصل از گران شدن سوخت براى افزايش شغل به چه كارى مى آيد؟ همه ميدانند كه شغل تنها و تنها در پى امنيت اقتصادى و سرمايه گذارى بخش خصوصى امكان پذير خواهد بود. گران شدن سوخت تنها و تنها به تورم افسار گسيخته اى منجر خواهد شد كه آرامش باقى مانده را از زندگى طبقات ضعيف جامعه سلب خواهد كرد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۳۰۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، بخش های مهم این مصاحبه بدین شرح است:

* گفتم مگر گربه از درب مجلس بدون اذن و اراده هیئت رئیسه می تواند وارد شود که اینهمه ماشین شاسی بلند در حیاط مجلس خالی کنند.

* کاش پیش بینی های من غلط از آب درمی آمد اما عملا همان اتفاق افتاد که پیش بینی می شد. ۶۰ درصد مردم در انتخابات شرکت نکردند. بواسطه اظهارنظر ردصلاحیت شدم.

* گفتم همه از رهگذر گشت ارشاد نان می‌خورند. مصوبه گشت ارشاد مربوط به دوره آقای خاتمی بوده و دکتر احمدی‌نژاد با آن مخالف بود. آقای مطهری و پزشکیان و ۷۰ نفر دیگر رئیس جمهور وقت را بدلیل مخالفت با گشت ارشاد مورد سوال قرار دادند.

* آقای رئیسی تصور نمیکرد استیضاح آقای فاطمی امین رای بیاورد. نمایندگان مجلس برای فرار از اتهام، رای به استیضاح دادند. وزیر که برکنار شد، قیمت خودرو شکست. دولت بجای ایجاد امکان رقابت برای مردم، خودش تصدی گری می کند.

* دولت از بنیان اعتقادی به واردات خودروی کارکرده نداشت. دولت اگر حس کند استیضاح وزیری رای می آورد، به وزیر می گوید استعفا بده.

* قیمت ارز ترجیحی را افزایش می دهیم تا جبران کسری های دولت اتفاق بیفتد ولی با این کار چه بر سر خانوار می آید، محل توجه نیست. هیچگاه مردم این ارز ارزان قیمت را در سفره های خودشان نمی توانند ببینند. چای دبش یکی از مصادیق فساد در کشور است عین همین در روغن و نهاده های دامی و .. وجود دارد. طبق آمار بانک مرکزی میزان خروج سرمایه از کشور بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال است.

* نظام به این نتیجه رسیده بود و تشویق مردم به ورود به بورس داشت اتفاق می افتاد. دولت بخشی از مصارف خودش را از رهگذر به یغما رفتن ثروت مردم در بورس تامین کرد. هر کاری کردیم آقای قالیباف استیضاح آقای دژپسند را اعلام وصول نکرد. در قانون بودجه سهم قابل توجهی به پرداخت سررسید اوراق اختصاص پیدا کرده یعنی به جایی خواهیم رسید که سررسیدها به اصل بدهی غلبه کند.

* ما برای تامین حقوق بازنشستگان خودمان، ناچار شدیم دست در جیب مردم ببریم.

* اگر بخواهیم در بوجود آمدن شرایط امروز سهمی را به مجلس اختصاص بدهیم، سهم قابل توجهی است. متاسفانه مجلس نتوانست موفقیتی را در برآوردن آنچه مد نظر مردم بود بدست بیاورد.

دیگر خبرها

  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • روز خلیج فارس با شهنواز
  • سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • قیمت سکه و طلا امروز ۱۳ اردیبهشت؛ سکه ۲۰۰ هزار تومان گران شد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • استقلال متعلق به تهران است اسمش تغییر کند به مردم برمی‌خورد/ لابد مسابقات را هم به بندر ماهشهر منتقل می‌کنند!
  • آیا خرید عینک آفتابی گران قیمت ارزش دارد!؟
  • ببینید | حمله هولناک یک مرد شمشیر سامورایی به مردم در خیابان
  • قیمت سکه ۱۱ اردیبهشت چقدر گران شد
  • فیلمی از حمله هولناک و مرگبار با شمشیر سامورایی به مردم!